Ritka Marathon ötletverseny 2020

Kedves potenciális Rare Marathon résztvevők!

Izgalmas és kreatív verseny zajlik a 2020-as Ritka Betegségek Világnapja alatt és előtte, egyetemi hallgatók és fiatal diplomások számára.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központtal (SE) közösen, a ritka betegek problémáira figyelemfelhívó-érzékenyítő-problémamegoldó két napos eseményt, Ideathont szervezünk, a ritka betegségek iránt érdeklődő fiatal szakértőknek.

A program címe: "Ritka betegségekkel érintettek hétköznapjainak megkönnyítése digitális és egyéb eszközökkel".

Várjuk mindazokat a jövőbeli szakembereket, akik szeretnek nagyot álmodni, világos céljaik vannak, motiváltak és szeretik a nem mindennapi megoldásokat és szeretnének egy friss és fiatal szakemberekből álló network részese lenni és közös csapatban dolgozni más szakterületek képviselőivel.

A 2020.02.28-án reggel kezdődő eseményen különböző szakterületekről érkező diákok és frissen végzett szakemberek vegyes csoportokban dolgoznak majd 30 órát azon, hogy a felvetett problémára milyen digitális, részben telemedicínális, vagy egyéb megoldást találnak. Ezt 3 percben prezentálják a szakértő zsűrinek és a konferencia teljes hallgatóságának 02.29-én a Ritka Betegségek Világnapjának szakmai konferenciáján a Vajdahunyadvárában. Ekkor a versenyző csapatok bemutatják, hogy mit találtak ki a ritka betegséggel élők és környezetük hétköznapjainak megkönnyítésére. A verseny eredményhirdetése, a díjkiosztóval pedig a záró plenáris ülés végén lesz a szakmai konferencián még aznap!

A szakmai zsűri tagjai: felkérés alatt.

Nyeremények a versengő csapatok minden tagja számára! Értékes nyeremények a győztes csapat tagjainak!

Kiknek a jelentkezését várjuk?

  • 18 és 35 év közötti aktív hallgatók vagy friss diplomások (BSc, MSc, Phd, stb.
  • érdekel az innováció, a szociális problémák, az egészségügy és a technológiai újdonságok
  • szeretnél tenni a ritka betegségekkel élőkért
  • szeretsz nagyot álmodni
  • elsősorban budapesti és idegen nyelvű képzésben résztvevő jelentkezőkre számítunk, de ha meg tudod oldani a szállásod, akkor mindenkit szeretettel várunk

Kiknek segíthetsz?

Ritka, mint a fehér holló... A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek kétezer emberből kevesebb mint egyet érintenek (Európai definíció), mégis 6-8000 különböző típusú ritka betegséget azonosítottak már a világban. A betegségek közös jellemzői, hogy nagy számban életveszélyes vagy krónikus leépüléssel járnak, befolyásolják a beteg életminőségét és többségükhöz valamilyen fogyatékosság is társul. A ritka betegségeket gyakran erős fájdalom és szenvedés kíséri, és erősen próbára teszi mind a beteget, mint az őket körülvevő családot. A ritka betegségek 50-70%-a gyermekeket érint.

Magyarországon a ritka betegséggel élők száma meghaladja a 600.000 embert.

Hogy tudsz jelentkezni?

Töltsd ki az alábbi kérdőívet és küldd el az önéltrajzodat az info@rirosz.hu email címre!

A kérdőív linkje: http://bit.ly/2K7Ivf0

Beadási határidő: 2020.02.16. 12:00

A jelentkezésed csak a kérdőív beküldésével és az önéletrajzod elküldésével válik véglegessé!

A kiválasztott résztvevőket a megadott email címen fogjuk keresni!

A rendezvény időpontja: 2020.02.28.-29. Helyszíne: 1125, Budapest, Kútvölgyi út 2.

Szervezők:

Támogatók: