Ritka Szépségek Gyűjteménye 2015

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége művészeti alkotó pályázatot hirdet a ritka betegséggel élők számára „Ritka Szépségek Gyűjteménye 2015” címmel

 

A pályázat célja: A WHO által a Ritka Betegségek Napjának nyilvánított február utolsó napjához kapcsolódó 2015. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.

 

Témai és technikai megkötés nincs! 

Várjuk a ritka betegséggel élők életéhez kapcsolódó témában született rajzokat, festményeket, kerámiákat, plasztikákat és minden más alkotást, szabadon választott technikai megoldással. Bármilyen témában várjuk az alkotásokat.

 

Korhatár nincs!

Méreti megkötés: maximálisan 40 x 50 cm-es képméret és 50 x 50 x 50 cm-es szoborméret

EGY ALKOTÓTÓL EGY MŰVET ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!!!

Ez alól nem képez kivételt az sem, ha több, teljesen eltérő műfajú alkotást ad be a pályázatra!!! Ebben az esetben a szervezők választják ki azt az EGYET, amelyet pályaműnek tekintenek!

 

Pályázati feltétel: Olyan ritka betegséggel élő alkotók munkáit várjuk, akiknek betegsége megfelel a „ritka betegség” általánosan elfogadott meghatározásának, azaz előfordulási aránya kisebb az 1/2000-nél. (További támpontok találhatók a www.rirosz.hu és a www.orpha.net oldalakon.) Nem csak a tagszervezetek tagjai pályázhatnak! 

Minden ritka betegséggel élő alkotó részvételét örömmel fogadjuk.

A pályázat kiírói fenntartják a jogot a pályázati adatlap alapján történő felülbírálatnak és a lehetőséget arra, hogy amennyiben az alkotó nem felel meg a „ritka” kritériumnak, pályázatát visszautasítsák.

 

A pályaműveket a következő címre és névre várjuk:  

POSTÁN:

Cri Du Chat Baráti Társaság – Bencsikné Mayer Mónika 1046 Budapest, Külső-Szilágyi út 8. I/2.

 

SZEMÉLYESEN LEADHATÓ - előzetes egyeztetés után! : 

RIROSZ/MWSZT 1091 Budapest, Üllői út 119. 3. em. 49. (a Nagyvárad téri metrómegállónál) Az átvétellel kapcsolatban Pataki Anitát kereshetik a +36 20 412 2406 telefonszámon illetve a  anita@williams.org.hu e-mail címen.

Egy pályázótól csak egy pályaművet tudunk fogadni!

 

A pályaművet csak pontosan kitöltött adatlap csatolásával tudjuk átvenni!

 

FONTOS: az Adatlap pontos kitöltése és az alkotásokon is azonosíthatóan szerepeljenek a legfontosabb adatok: alkotó neve, életkora, alkotás címe, intézmény (amennyiben intézmény részéről érkezik be)!                  

Kérjük, ne ragasszák az adatlapot az alkotásra!

 

Beérkezési határidő: 2015. február 6. (péntek)

Kérjük a beérkezési határidő pontos betartását!

A beérkezési határidő után nem áll módunkban további pályaműveket fogadni!

 

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás: 2015. március 1-én (vasárnap), a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényének keretében Budapesten, a Semmelweis Egyetem (SE) Nagyváradi téri Elméleti Tömbjében (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.).

             

A pályázat lebonyolítását és a kiállítás megrendezését a RIROSZ tagszervezete,  a Cri Du Chat Baráti Társaság vállalta.   

Kapcsolattartó: Bencsikné Mayer Mónika, criduchat@freemail.hu,  +36 20 588 3004

                                     

A pályaművek szerepelnek a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényének keretében megrendezésre kerülő kiállításon, valamint elismerő oklevéllel és a legjobb eredményt elérő pályázókat kis ajándékkal jutalmazzuk!

 

A beküldött alkotásokat Sándor Katalin művésztanár, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának oktatója, valamint a RIROSZ és a Cri Du Chat Baráti Társaság elnöksége, a pályázat szervezői zsűrizik. 

 

A pályaművet a kiállítás zárása után az alkotó elszállíthatja vagy felajánlhatja a Cri Du Chat Baráti Társaság, a pályázat szervezője és lebonyolítója részére. A felajánlott műveknek további megjelenési lehetőségeket (kiállítás, bemutatók) igyekszünk biztosítani vagy támogatóinkat ajándékozzuk meg vele köszönetül segítségükért. 

A pályaművekkel kapcsolatos erre irányuló további intézkedéseket kérjük az adatlapon feltüntetni!

 

Szeretettel várja az alkotásokat a pályázat meghirdetője és lebonyolítója  

             

a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége és

 a Cri Du Chat Baráti Társaság 

Ċ
Info Rirosz,
2015. jan. 21. 12:51
Ċ
Info Rirosz,
2015. jan. 21. 12:51
Comments