Pályázati felhívás 2011

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége művészeti alkotó pályázatot hirdet a ritka betegséggel élők számára

„Ritka Szépségek Gyűjteménye 2011” címmel

A pályázat célja: Az Európai Unió által a Ritka Betegségek Napjának nyílvánított február utolsó napjához kapcsolódó 2011. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.

Témai és technikai megkötés nincs!

Várjuk a ritka betegséggel élők életéhez kapcsolódó témában született rajzokat, festményeket, kerámiákat, plasztikákat és minden más alkotást, szabadon választott technikai megoldással.

Korhatár nincs!

Méreti megkötés: maximálisan 40 x 50 cm-es képméret és 50 x 50 x 50 cm-es szoborméret

Pályázati feltétel: Olyan ritka betegséggel élő alkotók munkáit várjuk, akiknek betegsége megfelel a „ritka betegség” általánosan elfogadott meghatározásának, azaz előfordulási aránya kisebb az 1/2000-nél. (További támpontok találhatók a Szövetség honlapján.)

Nem csak a tagszervezetek tagjai pályázhatnak!

Minden ritka betegséggel élő alkotó részvételét örömmel fogadjuk.

A pályázatot kiíró RIROSZ vezetősége fenntartja a jogot, hogy a pályázati adatlap alapján felülbírálja, hogy az alkotó megfelel-e a feltüntetett kritériumnak és amennyiben betegsége nem felel meg a „ritka” kritériumnak, pályázatát visszautasítsa.

A pályaműveket a következő címre és névre várjuk:

RIROSZ/MWSZT 1091 Budapest, Üllői út 119. 3. em. 49. (a Nagyvárad téri metrómegállónál)

Az átvétellel kapcsolatban Boncz Beátát kereshetik a +36 20 926 6663 telefonszámon illetve a bonczbea@rirosz.hu e-mail címen.

Fontos: az Adatlap pontos kitöltése és az alkotásokon is azonosíthatóan szerepeljenek legfontosabb adatok!

Egy pályázó csak egy pályaművel pályázhat!

A pályaművet csak pontosan kitöltött adatlap csatolásával tudjuk átvenni!

Beérkezési határidő: 2010. február 4. (péntek)

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás megnyitó: 2010. február 26-án (szombaton), a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényének keretében Budapesten, a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében.

A pályázat lebonyolítását és a kiállítás megrendezését a RIROSZ tagszervezete, a Cri Du Chat Baráti Társaság vállalta.

Kapcsolattartó: Bencsikné Mayer Mónika

E-mail: criduchat@freemail.hu

Telefon: +36 20 588 3004

A legjobb eredményt elérő pályázók művei szerepelnek a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényének keretében megrendezésre kerülő kiállításon, valamint elismerő oklevéllel és kis ajándékkal jutalmazzuk őket!

A beküldött műveket Bálványos Huba grafikusművész, az ELTE-TOFK Vizuális Művészetek Tanszékének tanára és a RIROSZ elnöksége zsűrizi.

A pályaművet a kiállítás zárása után az alkotó elszállíthatja vagy felajánlhatja a RIROSZ részére. A RIROSZ részére felajánlott műveknek további megjelenési lehetőségeket (kiállítás, bemutatók) igyekszünk biztosítani vagy a RIROSZ támogatóit ajándékozzuk meg vele köszönetül segítségükért.

A pályaművekkel kapcsolatos erre irányuló további intézkedéseket kérjük az adatlapon feltüntetni!

A pályázati adatlap letölthető innen