Poszterszekció

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) 40 ritka betegeket összefogó civil szervezetet tömörítő országos ernyőszervezetként képviseli a közös problémákat hazai és európai szinten. A szervezet azért küzd, hogy a ritka betegséggel élők más betegekkel összehasonlítva is hátrányos helyzete megszűnjön, és életük könnyebbé, jobbá váljon.

A ritka betegségekkel élőknek számos rendkívüli, de közös nehézséggel kell szembenézniük, melyekkel ritkaságuk révén egy-egy csoport egyedül nehezen tud megbirkózni. Ezért jött létre a RIROSZ, mely egy érintettek, szülők által létrehozott civil szervezet. Több, mint 5000 betegség tartozik a ritka körbe (ahol 1/2000-nél kisebb az előfordulási arány), akik napi szinten küzdenek az élhetőbb életért.

Az évente kb. 900 főt megmozgató Ritka Betegségek Világnapját 2008. óta rendezzük meg rendszeresen. A komplex program egyaránt kiszolgálja a szakemberek, az ipar képviselői, a kutatók, a döntéshozók, és az érintett betegek ill. családjaik igényeit.

A nemzetközi összefogással szerveződő Világnap eseményeire mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban nagy az érdeklődés, melyet többrétű kommunikációs tevékenységgel támogatunk meg.

A Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódóan lehetőséget kívánunk adni a bemutatkozáshoz azon civil szervezetek, szolgáltatók és cégek számára, amelyek támogatni kívánják a (RIROSZ) munkáját és rendezvényét poszteres megjelenés formájában.

Felhívásunkkal célunk, hogy a rendezvényen résztvevők átfogó információhoz jussanak a ritka és veleszületett rendellenességgel élők magyarországi helyzetéről, terápiás lehetőségeiről, kiállítóink pedig bemutathassák termékeiket, tevékenységi területeiket az érintetteknek.

A részletes felhívás a lap alján letölthető.