Ritka Szépségek Gyűjteménye 2016

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége művészeti alkotó pályázatot hirdet

a ritka betegséggel élők számára

„Ritka Szépségek Gyűjteménye 2016”

címmel

A pályázat célja: A WHO által a Ritka Betegségek Napjának nyilvánított február utolsó napjához kapcsolódó 2016. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.

Témai és technikai megkötés nincs!

Várjuk a ritka betegséggel élők életéhez kapcsolódó témában született rajzokat, festményeket, kerámiákat, plasztikákat és minden más alkotást, szabadon választott technikai megoldással.

Bármilyen témában várjuk az alkotásokat, de 2016. évben ismét van kiemelt témakörünk.

Az idei pályaművek díjazását a Liget Műhely Alapítvány, a „Szitakötő” című negyedéves irodalmi és ökológiai gyereklap kiadója támogatja kiadványaival. ( http://ligetmuhely.com )

Ezért idei kiemelt témánk a folyóirat és a hozzá kapcsolódó program nevét adó „Szitakötő”.

A „Szitakötő” témakörben beérkező művek alkotói között különdíjat osztunk ki!

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy RIROSZ külön fotópályázatot is meghirdet

„Ritka betegek boldog pillanatai” cimmel, pályázati felhívásunkkal egyidőben.

A címben megjelölt témához kapcsolódó FOTÓKAT kérjük, hogy erre a pályázatra nyújtsák be, a kiírtak szerint! A pályázati kiírás megtekinthető: www.rirosz.hu

Korhatár nincs!

Méreti megkötés: maximálisan 40 x 50 cm-es képméret és 50 x 50 x 50 cm-es szoborméret

EGY ALKOTÓTÓL EGY MŰVET ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!!!

Ez alól nem képez kivételt az sem, ha több, teljesen eltérű műfajú alkotást ad be a pályázatra!!! Ebben az esetben a szervezők választják ki azt az EGYET, amelyet pályaműnek tekintenek!

Pályázati feltétel:

Olyan ritka betegséggel élő alkotók munkáit várjuk, akiknek betegsége megfelel a „ritka betegség” általánosan elfogadott meghatározásának, azaz előfordulási aránya kisebb az 1/2000-nél. (További támpontok találhatók a www.rirosz.hu és a www.orpha.net oldalakon.) Nem csak a tagszervezetek tagjai pályázhatnak! Minden ritka betegséggel élő alkotó részvételét örömmel fogadjuk. A pályázat kiírói fenntartják a jogot a pályázati adatlap alapján történő felülbírálatnak és a lehetőséget arra, hogy amennyiben az alkotó nem felel meg a „ritka” kritériumnak, pályázatát visszautasítsák.

A pályaműveket a következő címre és névre várjuk:

POSTÁN:

Cri Du Chat Baráti Társaság – Bencsikné Mayer Mónika, 1046 Budapest, Külső-Szilágyi út 8. I/2.

SZEMÉLYESEN LEADHATÓ - előzetes egyeztetés után! :

RIROSZ/MWSZT 1091 Budapest, Üllői út 119. 3. em. 49. (a Nagyvárad téri metrómegállónál)

Az átvétellel kapcsolatban a 06 1 790 4532 telefonszámon lehet érdeklődni az irodában.

A pályaművet csak pontosan kitöltött adatlap csatolásával tudjuk átvenni!

FONTOS: az Adatlap pontos kitöltése és az alkotásokon is azonosíthatóan szerepeljenek a legfontosabb adatok: alkotó neve, életkora, alkotás címe, intézmény (amennyiben intézmény részéről érkezik be)! Kérjük, ne ragasszák az adatlapot az alkotásra!

Beérkezési határidő: 2016. február 5. (péntek)

Kérjük a beérkezési határidő pontos betartását!

A beérkezési határidő után nem áll módunkban további pályaműveket fogadni!

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás tervezett időpontja: 2016. február 27. (szombat)

A Ritka Betegségek Világnapja budapesti rendezvénye egyelőre még szervezés alatt áll, így a pontos helyszínről a későbbiekben értesítjük pályázóinkat. A pályázat lebonyolítását és a kiállítás megrendezését a RIROSZ tagszervezete, a Cri Du Chat Baráti Társaság vállalta.

Kapcsolattartó: Bencsikné Mayer Mónika criduchat@freemail.hu +36 20 588 3004

A pályaművek szerepelnek a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényének keretében megrendezésre kerülő kiállításon, valamint elismerő oklevéllel és a legjobb eredményt elérő pályázókat kis ajándékkal jutalmazzuk!

A beküldött alkotásokat Sándor Katalin művésztanár, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának oktatója, valamint a RIROSZ és a Cri Du Chat Baráti Társaság elnöksége, a pályázat szervezői zsűrizik.

A pályaművet a kiállítás zárása után az alkotó elszállíthatja vagy felajánlhatja a Cri Du Chat Baráti Társaság, a pályázat szervezője és lebonyolítója részére. A felajánlott műveknek további megjelenési lehetőségeket (kiállítás, bemutatók) igyekszünk biztosítani vagy támogatóinkat ajándékozzuk meg vele köszönetül segítségükért.A pályaművekkel kapcsolatos erre irányuló további intézkedéseket kérjük az adatlapon feltüntetni!

Szeretettel várja az alkotásokat a pályázat meghírdetője és lebonyolítója

a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége és

a Cri Du Chat Baráti Társaság

ritka_szepsegek2016_palyazati_adatlap.docx