Globális fénylánc 

A Megyeri híd mellett a Duna Aréna a Halászbástya, a soproni Tűztorony és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ is ünnepi kivilágítást kap a Ritka betegségek Világnapja alkalmából! 

Ilyen lesz majd a Megyeri híd 02.24 és 02.29 között!

Nagyon köszönjük a kivilágítást lehetővé tevőknek és szervezőknek a munkáját!

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye és ne álljanak meg a leállósávon sem emiatt. A 2-es főút felől, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, akár gyalogosan és kerékpárral is el lehet jutni a helyszínre. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

A Halászbástya  és a soproni Tűztorony pedig ilyen fényruhát ölt:A globális szolidaritás jegyében 2024. február 29-én, helyi idő szerint 19 órakor világítsd meg, vagy díszítsd fel otthonodat a Ritka Betegségek Napjának színeivel. Így alakul majd ki a vándorló globális fénylánc a bolygó körül 😊. 

Használhatsz füzéreket, közösségi média szűrőket, gyertyákat, diszkólámpákat, színes dekorációkat… Engedd, hogy kreativitásod ragyogjon!

Javasoljuk, hogy készíts képet magadról a kiválasztott megvilágítással vagy dekorációval, és tedd közzé a közösségi médiában a „Globális fénylánc” szűrőink és a #ritkabetegségnap és  a #LightUpForRare hashtag segítségével. 

A színeid megosztásával és otthonod, irodád vagy egy városi épület kivilágításával Te is részt vehetsz a figyelemfelkeltésben és kifejezheted a szolidaritásodat. Célunk együttesen 300 millió ember életének megváltoztatása és javítása világszerte.

Bár a Ritka Betegségek Napját a ritka betegek szervezetei irányítják, szervezik, mégis mindenki, beleértve az egyéneket, a családokat, a gondozókat, az egészségügyi szakembereket, a kutatókat, a klinikusokat, a döntéshozókat, az ipar képviselőit és a nagyközönséget, részt vehet a figyelemfelkeltésben, e sérülékeny csoport érdekében, akiknek azonnali sürgős figyelemre van szükségük.

További információt itt találhatsz.